Skip to content

Software voor installateurs

De ultieme gids voor software voor installateurs: Optimaliseer je bedrijfsvoering met Mijn Kantoor op Zak

In de snel veranderende wereld van technologie is het gebruik van gespecialiseerde software voor installateurs een essentieel hulpmiddel geworden om de efficiëntie, nauwkeurigheid en klanttevredenheid te verbeteren. Of je nu een kleine zelfstandige bent of deel uitmaakt van een wat groter installatiebedrijf, de juiste software kan een wereld van verschil maken in je dagelijkse werkzaamheden. In dit artikel bespreken we de voordelen van software voor installateurs, met speciale aandacht voor de uitgebreide functionaliteiten van Mijn Kantoor op Zak.

Wat is software voor installateurs?

Software voor installateurs is ontworpen om de unieke behoeften van installatiebedrijven te ondersteunen. Dit kan variëren van planning en voorraadbeheer tot klantrelatiebeheer (CRM) en facturatie. Zeker administratieve taken bij onderhoudswerkzaamheden vergen veel tijd. Het aanschrijven van klanten, bijhouden van de werkzaamheden, het afboeken van werkbonnen en het facturatieproces kosten een hoop tijd.

Mijn Kantoor op Zak helpt hier gemakkelijk en snel mee. Met de gasketelwet moeten ook veel installateurs voldoen aan bijvoorbeeld de BRL6000-25. Met Mijn Kantoor op Zak ondersteunen wij ook in de administratieve afhandeling hiervan. Door het automatiseren van deze processen kunnen installateurs hun tijd beter besteden aan hun kernactiviteiten, namelijk het installeren, onderhouden en repareren van systemen en gemakkelijk voldoen aan de administratieve last van de certificerings wet.

Belangrijke functionaliteiten van Mijn Kantoor op Zak

De software van Mijn Kantoor op Zak biedt een breed scala aan functionaliteiten die specifiek zijn ontworpen om de dagelijkse werkzaamheden van installateurs te optimaliseren:

Relatiebeheer 2.0:

 • Gedetailleerde Klantprofielen: Bewaar alle klantinformatie op één plek, inclusief contactgegevens, geschiedenis van werkzaamheden (werkbonnen, facturatie) en notities.
 • Communicatiegeschiedenis: Houd bij wat er is besproken met klanten en wanneer, zodat je altijd voorbereid bent op een vervolgafspraak.
 • Terugbelverzoeken: Maak gemakkelijk terugbel verzoeken en zet deze als herinnering in je agenda.

Abonnementenbeheer:

 • Automatische Verlenging: Beheer service-abonnementen met automatische verlenging en aanschrijving
 • Automatische facturatie: Beheer de facturatie van de service-abonnementen per maand. Automatisch worden de facturen klaar gezet voor automatische incasso of vooraf ingestelde betalingstermijn
 • Aanschrijving service opdracht: Terugkerende service opdrachten worden automatisch klaar gezet. Je klanten kunnen deze zelf inplannen in de agenda die jij zelf beheerd.
 • Werkbon service opdracht: Werkbonnen worden na inplannen klaargezet en kunnen worden toegewezen aan de beschikbare monteurs.
 • Overzicht en Inzicht: Houd eenvoudig bij welke klanten welke abonnementen hebben en wanneer deze aflopen.

Offertes:

 • Snel en Eenvoudig: Maak en verstuur professioneel ogende offertes met een paar klikken.
 • Volgstatus: Volg de status van offertes en zie direct welke zijn geaccepteerd of afgewezen.
 • Bevestiging: Offerte geaccepteerd? Na acceptatie automatisch een factuur en werkbon.

Facturatie:

 • Snelle Facturatie: Genereer en verzend facturen direct na voltooiing van een opdracht.
 • Betalingsherinneringen: Automatische herinneringen voor openstaande betalingen helpen bij het beheren van je cashflow.
 • Betalingen: Betalingen via iDeal en automatisch incasso via Mollie betalingssysteem.
 • Exporteer: Exporteer je facturen naar je boekhoudprogramma.

Werkbonnen:

 • Aanpasbare Werkbonnen: Werkbonnen kunnen volledig worden aangepast naar de wensen van je eigen kwaliteitshandboek volgens de BRL 6000-25.
 • Real-time Updates: Houd iedereen op de hoogte van de status van werkbonnen met real-time updates.

Planning:

 • Beheer van klant agenda: Stel je agenda alleen open op de tijden en dagen waarop je beschikbaar bent.
 • Verdeel onder monteurs: Verdeel de agenda onder de beschikbare monteurs op postcode gebied
 • Plan op postcodegebied: Deel de agenda in op basis van postcodes en zorg ervoor dat je klanten bij elkaar in de buurt worden ingepland.
 • Laat de klant zelf een afspraak inplannen: Met de gekoppelde agenda en ons geautomatiseerde e-mailsysteem kunnen klanten zelf een geschikte dag en tijd kiezen.

Voordelen van software voor installateurs

Efficiëntie en Tijdwinst:

Door het automatiseren van administratieve taken kunnen installateurs meer tijd besteden aan hun kernactiviteiten, wat leidt tot hogere productiviteit en winstgevendheid.

Verhoogde Nauwkeurigheid:

Geautomatiseerde systemen verminderen de kans op menselijke fouten bij planning, facturatie en voorraadbeheer. Tevens zorgt het voor nauwkeurige beheer van documenten.

Verbeterde Klanttevredenheid:

Snellere respons, nauwkeurige afspraken en tijdige facturatie dragen bij aan een betere klantervaring.

Kostenbesparing:

Door efficiënter te werken en beter inzicht te hebben in voorraad en facturatie, kunnen bedrijven kosten besparen op de lange termijn.

Hoe kies je de beste software voor je bedrijf?

Beoordeel je behoeften:

Maak een lijst van de functionaliteiten die essentieel zijn voor je bedrijf. Denk hierbij aan planning, CRM, voorraadbeheer, facturatie en mobiele toegang.

Vergelijk opties:

Onderzoek verschillende software-opties en vergelijk deze op basis van prijs, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Kijk naar recensies en vraag eventueel een demo aan.

Overweeg integraties:

Controleer of de software kan integreren met andere systemen die je al gebruikt, zoals boekhoudsoftware of e-mailmarketingtools.

Training en ondersteuning:

Kies een softwareleverancier die goede training en ondersteuning biedt om ervoor te zorgen dat je team de software effectief kan gebruiken.

Probeer het uit:

Veel softwareleveranciers bieden een gratis proefperiode aan. Maak hier gebruik van om te zien of de software aan je verwachtingen voldoet.

Conclusie

Het gebruik van gespecialiseerde software voor installateurs kan een significante impact hebben op de efficiëntie en effectiviteit van je bedrijfsvoering. De software van Mijn Kantoor op Zak biedt uitgebreide functionaliteiten zoals relatiebeheer 2.0, abonnementenbeheer, planning, offertes, facturatie en aanpasbare werkbonnen, waarmee je je dagelijkse processen kunt stroomlijnen en optimaliseren.

Door te investeren in de juiste tools kun je niet alleen je operationele efficiëntie verbeteren, maar ook je klanten beter van dienst zijn. Neem de tijd om je opties te onderzoeken en kies de software die het beste past bij de behoeften van je bedrijf.

Met de juiste software aan je zijde, kun je je concentreren op wat je het beste doet: het leveren van hoogwaardige installaties en uitstekende klantenservice.